Önismereti alkotócsoport

Ezen az alkalmon elköteleződés nélkül betekintést nyerhetsz egy önismereti alkotó csoport működésébe. A részvétel ingyenes.

A csoport létszáma: maximum 9 fő
A csoporton való részvétel regisztrációhoz kötött.
Jelentkezés: szocioterapia@gmail.com
Ha jönnél, jelentkezz mielőbb, mert a csoport létszáma korlátozott!

Mi az az önismereti alkotó csoport?

Kreatív alkotás és együttgondolkodás segítségével hozzuk felszínre a csoporttagoknak fontos önismereti kérdéseket és válaszokat. Festünk, formázunk, írunk, olvasunk, zenét hallgatunk, és egymásra figyelve beszélgetünk.

Egy-egy csoport sokféle méretű, összetételű és típusú lehet, különböző célokkal, más-más keretekkel. Ezek a csoportok általában heti vagy kétheti, esetleg havi gyakorisággal, több alkalmas folyamatot visznek végig. Akadnak köztük zártak (ahol ugyanazok a tagok vesznek részt végig a találkozókon) és nyitottak (minden alkalommal jöhetnek akár új résztvevők is).

Azonban minden csoport magában hordozza a lehetőségét annak, hogy fejlődj – önismeretben, önmegvalósításban és ugyanígy kapcsolataid megélésben, kezelésében is.

Ami pedig nagyszerű, hogy mindez valóban csupán lehetőség, mindenki addig és annyira mélyül el adott témákban, amennyire ő azt jónak látja. Megalkothatod és kimondhatod azt, ami legbelül foglalkoztat és megfigyelheted, mások hogyan gondolkodnak, éreznek hasonló kérdésekben. Ugyanakkor megtanuljuk tiszteletben tartani egymás és önmagunk határait, és ha készen állunk rá, esetleg tágítani a sajátjainkat.

Milyen csoport lesz most szombaton?

A szeptember 7-i alkalom egy bemutató, ismerkedő csoport lesz, vagyis lehetőség lesz arra, hogy bármilyen elköteleződés nélkül részt vegyél egy csoporton. Egy alkalom természetesen nem egyezik a hosszabb folyamatok tapasztalásával, mégis segíthet abban, hogy lásd, később, valamikor, szeretnél-e részt venni több alkalmas zárt vagy nyitott csoportokon akár itt, akár máshol.

Bárki által könnyen használható technikával dolgozunk majd, és a meghívott témáról is mindenki csak annyit oszt meg másokkal, amennyit szeretne.

A részvételhez semmilyen művészeti előképzettség nem szükséges!

Kinek lehet érdekes egy önismereti alkotócsoport?

Gyere, ha úgy érzed, hiányzik életedből a kreativitás, az alkotásra szánt idő. Ezeken a csoportokon teret adunk arra, hogy megéld a benned élő gyerek szabad alkotó minőségét.

Gyere, ha megtapasztaltad már, vagy ha szeretnéd megtapasztalni a csoport megtartó erejét, az egymásra figyelés, a közös gondolkodás, az ítélkezés mentes együttlét gyógyító és életet támogató hatását.

Gyere, ha vágy van benned az önismereti fejlődésre, vagy mert tudod, vagy érzed, hogy a teljes élet fontos alapja önmagunk birtokbavétele, ami bizony önismereti munkával jár.

Gyere, ha úgy látod, érdemes lenne életed bizonyos kérdéseit alaposabban körüljárni, ha elakadásaid vannak, ha elbizonytalanodtál, vagy épp ha végre nagyon is tudod, merre menj, és mit tegyél, de szeretnél ehhez erőt gyűjteni.

Csoportvezető:
Virág Krisztina, az MMSZKE-n (Magyar Művészet- és Szocioterápiás Közösségépítő Egyesület) végzett művészetterápiás csoportvezető, szocioterapeuta

Beszélgetés Krisztinával az Orient Rádió The Show Must Go On című műsorában:
https://radioorient.hu/adasok/2019-02-14_viragkrisztina

Adataidat szigorúan csak ezen csoport megtartásáig, törvényben előírt módon kezeljük, harmadik félnek nem adjuk ki!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Top Megszakítás