légzőgyakorlatok

Ár: 4.000 Ft 
Időtartam: 30 perc
Masszőr:  Mison Judit, Szabó Zoltán
Időpont:  hétfő, csütörtök, péntek

A légzés befolyásolja a tudatállapotot, az érzelmeket, az izmok tónusát, és a chi áramlását. A légzés nem pusztán gázcsere, hanem általa olyan kozmikus energiát (prána, chi, ki) lélegzünk be, amely vezérli testünk és tudatunk működését. Ez az energia szoros kapcsolatban van a belélegzett levegővel, ám sokkal szubtilisebb, mint a levegő vagy az oxigén. Ennél fogva a légző gyakorlatok célja nem csupán az, hogy extra oxigén mennyiséget juttassanak a tüdőbe. A pránajáma, és a chi kung légzőgyakorlatai a légzést használják, hogy befolyásolják a szervezet energia áramlását.
A tudat- és érzelmi állapotok hatására légzésünk megváltozik. A légzéssel ugyanakkor vissza tudunk hatni tudatállapotunkra. Mind a tudat, vagy figyelem irányítása, mind pedig a légzés a chi áramlás befolyásolásának eszköze. A gyakorlatokkal feléleszthető, aktiválható, szabályozható az életenergia.
A légzés a test legfontosabb életfunkciója. Minden egyes sejt működésére hat, és közvetlen kapcsolatban áll az agyműködéssel.
A legtöbben helytelenül lélegeznek, mivel tüdejük kapacitásának csak kis részét használják ki. A légzés így általában sekély, megfosztva a testet a jó egészséghez alapvetően szükséges oxigéntől és energiától.
Noha a légzés főként tudattalan folyamat, bármikor megvalósítható tudatos irányítása. Következésképpen a légzés hidat képez a tudat tudatos és tudattalan területei között. A gyakorlatokkal felszabadíthatók a neurotikus, tudattalan mintákban megkötött energiák, melyek azután kreatívabb és örömteli tevékenységekre fordíthatók.

Kezelés Ára

4.000Ft

Kezelés időtartama

30 perc

Időpontok

hétfő / csütörtök / péntek

Megtalálsz minket a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat területén

adatvédelmi tájékoztató

© 2018 All rights reserved

Top Megszakítás