Kinesio-taping


Facebook


Instagram


Twitter

+36 30 410 1744
Facebook


Instagram


Twitter

+36 30 410 1744


Facebook


Instagram


Twitter

Kinesio-taping

+36 30 410 1744


Időpontkérés

Ár:  1 méter 2000Ft / kezelendő felület méretétől függően/
Időtartam: egyénre szabott
Masszőr: Kovács Tibor
Időpont: szerda

alapvető funkciói és hatásai

 •  Az izomműködés javítása
  Az izomzat túlterhelése esetén az izom kötőszöveti részében repedések keletkezhetnek. Ezáltal a kiáramló folyadék az intersticiális térben nyomásnövekedést idéz elő, ez ingerli a nyomás- és fájdalomszenzorokat. Ennek következményei a fájdalom, a merevség, a duzzanatok, a tónusnövekedés és a tónusváltozás, amelyek a mozgatórendszer leggyakoribb panaszai. Ezentúl létrejöhet pl. az izomzat műtét utáni nemcsak hypertoniája, hanem hipotoniája. Az izomzat mindkét esetben kezelhető kinesio-taping módszerrel és az izomműködés javul.
 • Keringési zavarok javítása
  A gyulladások gyakran a test reakciói a szövetek sérüléseire. A kiáramló folyadék a sérült területen a duzzanat gyulladásához és a bőr és az izomzat között nyomásnövekedéshez vezet. A nyirokáramlásban zavar keletkezik, illetve stagnál. Az elasztikustape ezen a területen meg tudja emelni a bőrt, növeli a teret, és ezáltal csökkenti a nyomást és a nyirokkeringés javulását eredményezi.
 • Fájdalomcsillapítás
  Mivel a szalagok rátapadnak a bőrre, és a kifejtett testmozgás hatására a szalag által kifejtett mechanikus elmozdítás a bőrben lévő mechanoreceptorok ingerlését eredményezi. A Melzak és Wall által kidolgozott “Gate-Control” elve alapján ez közvetlen spinális síkon a fájdalom tompulásához vezet. A mechanoreceptorok gerincvelőbe vezető afferens idegei aktivizálják az agytörzsben lévő gátló szűrő sejteket és ezáltal csökkentik a fájdalomérzékelés erősségét a nagyagyban.
 •  Izületi funkciók támogatása
  Az ízületek működését különféle kinesio-tapevel lehet segíteni. Az izomtónus befolyásolása az egyenlőtlen súlyeloszlást korrigálja és ez egyensúlyt teremt az izomcsoportokban. A propriocepció stimulálásával jobb mozgásérzés érhető el. A funkcionális és mechanikus korrekciós ragasztási technikák éppúgy, mint a passzív segítség, az ízületek működésének javulását eredményezik, fájdalomtompuláshoz vezetnek és ezáltal a gyógyulási folyamat lerövidül.

A szalagok felhelyezése és eltávolítása
A kinesio-taping szalagot a hordozófólia már a felhelyezéskor csekély, 10%-os mértékben előre megnyújtja, a szalagcsíkot ebben a kissé megnyújtott állapotban kell felhelyezni. Bár azt mondják, ez az előnyújtás nyújtás nélküli felhelyezést eredményez.
A felhelyezés módjától függően a szalagot nyújtás nélkül, vagy különböző mértékben előnyújtva ragasztják fel. Mielőtt a szalagot felhelyezik és a hordózófóliát eltávolítják, a szalagcsíkot a megfelelő hosszúságúra vágják.
Így lehet az I szalag mellett Y és X szalagokat is készíteni.
A szalagcsíkok végét lekerekítik. Így elkerülik a nem feszülő sarkok idő előtti leválását és a szalagvégek nem kívánatos feltekeredését. A kineziotapeet ezáltal hosszabb ideig lehet viselni.
A bőrnek száraznak és zsírmentesnek kell lennie. A csekély mértékben szőrös bőr nem akadályozza a szalagok felhelyezését és eltávolítását (szenzoros inger).
Az erős szőrzetet azonban előzőleg el kell távolítani.
A szalagok hő függő tapadó tulajdonságának aktivizálása érdekében a terapeutának a felhelyezett szalagot tenyérrel többször meg kell dörzsölni. Ez idő alatt a testnek ez a része még előnyújtásban van.
Azokra a helyekre, melyek gyorsan nedvesek lesznek (kézfej, lábfej), fel lehet ragasztani egy külön rögzítő elemet a szalagcsík végére.
Az elasztikus tapeet kb. 20-30 perccel sportolás előtt kell felhelyezni.
Viszonylag fájdalommentesen eltávolítható, ha a szalag nedves – pl. a zuhany alatt. Eközben a bőrt megfeszítjük és a szalagot a szőrzet növekedésének irányába lehúzzuk.

Ára

1 méter 2000Ft / kezelendő felület méretétől függően/

Kezelés időtartama

egyénre szabott

Időpontok

szerda

Kovács Tibor
Kovács TiborRe-Vitality

+36 30 410 1744


Időpontkérés

<< visszaFacebook


Instagram


Twitter

 • 1212 Bp. Görgey Artúr tér 8.
 • +36 30 410 1744
 • info@revitality.hu

Megtalálsz minket a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat területén

adatvédelmi tájékoztató

© 2018 All rights reserved

Top Megszakítás